Ibiza 2015

Ibiza

2015

Ibiza is een leuk eiland voor iedereen.

Ontdek de mooiste plekken, stranden en dorpjes van Eivissa. Dit prachtige Spaanse eiland heeft veel te bieden. Ibiza heeft schitterende stranden, heel veel goede restaurants om heerlijke te genieten van de Spaanse keuken en locale drankjes en een heleboel kleine stadjes die een bezoek zeker waard zijn. 

geen eigen foto

Ibiza is het westelijkste eiland van de Balearen. Ten oosten van Ibiza ligt Mallorca en ten zuiden ligt Formentera. De hoofdstad is Ibiza Stad en op het eiland is veel toerisme. Ibiza Airport ontvangt dan ook jaarlijks vele toeristen.(airport code: IBZ) Ibiza staat vooral bekend om zijn feesten en hippiemarkten. Ibiza heeft een oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Er zijn hele mooie stranden en ook zwemmen er veel vissen, dus je kunt er ideaal snorkelen. 

geen eigen foto

Het is met name 'de andere kant' van Ibiza die dit eiland zo bijzonder maakt. Met name de noordkant van het eiland is prachtig en heeft schitterende rustige strandjes en fijne dorpjes die nog niet door het massatoerisme zijn overgenomen. Wanneer je vanuit het drukke zuiden naar het rustigere noorden rijdt, zul je zien dat het binnenland vooral groen, bloemrijk en heuvelachtig is. Het is ook de beste uitvalsbasis voor je hotel of appartement, of boek een traditionele finca op Ibiza. Santa Gertrudis, Sant Miquel en San Rafael: stuk voor stuk prachtige, rustige dorpjes waar je het échte Ibiza kunt ontdekken. 

geen eigen foto

Een groot deel van Ibiza is een gemengd

werelderfgoed biodiversiteit en cultuur.

De biodiversiteit is een wisselwerking

tussen de ecosystemen van de zee en

de kust.

De dichte prairies van oceanische

Posidonia (zeegras) is belangrijk voor

het zeeleven.

Het natuurpark Ses Salinas ligt in het zuidelijke puntje van Ibiza in de gemeente Sant Josep de sa Talaia, een ander deel van het natuurpark ligt op het eiland Formentera. Ses Salinas is een bijzonder mooi wetland gebied met een inheemse flora en fauna.       Werelderfgoed cultuur op Ibiza omvat de Dalt Vila de bovenstad van Ibiza-stad, Fenicische-Punische begraafplaats van Puig des Molins en de de Fenicische ruïnes van Sa Caleta.

We hadden geboekt bij App. Los Pinares de Benet.

Een erg gezellig plekje om heerlijk te vertoeven

Appartementen Los Pinares de Benet

Het kleinschalige Los Pinares de Benet ligt in een rustige omgeving op ongeveer 300 meter van het mooie strand van S’Argamassa. De appartementen zijn gebouwd in de stijl die voor Ibiza zo kenmerkend is. Ze bevinden zich namelijk in witte gebouwtjes, hebben een terras of balkon en plafonds met houten balken.

Appartementen Los Pinares de Benet is perfect voor iedereen die van een ontspannen vakantie houdt. Op het knusse terras hangt een gemoedelijke sfeer en je kunt hier heerlijk nippen van een drankje of lekker luieren in de zon. Wil je even afkoelen, dan kan dat in één van de twee zwembaden. Kleine kinderen kunnen lekker met water spetteren in de kinderbadjes.

Gezellig met z’n allen eten is natuurlijk erg belangrijk tijdens de vakantie en daarom kun je er wekelijks genieten van een smakelijke barbecue, heerlijk! Ga je graag uit eten? In Santa Eulalia vind je genoeg leuke restaurantjes in de Calle San Vicente, hét restaurantstraatje van deze leuke badplaats.

Onze 1e route over Ibiza

We rijden in noordelijke richting via Sant Carlas de Peralta naar Pou de Lleo, dan door naar Punta en Torre d'en Valls via Es Figueral. Vervolgens naar Cala de Sant Vincent. Later doorrijden naar Portinatx. Dan via de weg naar Sant Llorenc de Balafia        terug naar het hotel.

Baai van Pou des Lleo

Het is er altijd erg rustig en ook in het hoogseizoen is dat een aangename afwisseling met de drukke bekendere stranden. Je vindt er met name mensen die op zijn en willen genieten van de rust.

Het strand zelf is vrij klein en bestaat uit fijn zijn. Er is slechts één kleine beachbar aanwezig. Wel zijn er verschillende parasols met loungebedden te huur op het strandje. Ideaal wanneer je een dagje wilt zonnen en relaxen in dit prachtige baaitje. Deze kleine beachbar heeft ook een aantal tafeltjes met stoelen in de schaduw.

 Houten bootjes en vissershutten karakteriseren dit mooie baaitje van Pou des Lleo.De mooie rotsen die het strandje omringen zorgen er gelijk voor dat het nooit echt hard waait op het strandje en je flink beschut ligt tegen de wind. Het water is er, net als in vele andere baaitjes op Ibiza, letterlijk kraakhelder. Dit maakt het ideaal om te snorkelen en zwemmen.

Je kunt hier terecht voor wat snacks en een drankje.

Wat ook leuk is om te doen is een hapje eten bij restaurant Salvado. Dit restaurant ligt aan de zijkant van het baaitje en biedt een prachtig uitzicht over Pou des Lleo.

Naast dit restaurant en de beachbar vindt je er ook openbare toiletten en douches. Verdere faciliteiten zijn er niet te vinden, maar dat heb je ook niet nodig in dit idyllische baaitje. Hier kom je puur voor de rust.

Torre d'en Valls

ook wel Torre de Campanitx

De Campanitx-toren, ook wel Valls genaamd is gelegen tussen de stranden van Cala de Boix en Pou des Lleó. 

In 1864 was er een explosie in de toren, en de officiële rekening schrijft het ongeval toe aan een blikseminslag, die het buskruit dat in het bolwerk was opgeslagen tot ontploffing bracht. Sommige lokale versies hebben het vermoeden geuit dat het incident werd veroorzaakt door een geminachte minnaar die wraak wilde nemen op zijn rivaal, een torenwachter. De toren bleef vele jaren in puin, maar werd in 1982 gerestaureerd. In zijn gloriedagen was hij uitgerust met twee kanonnen en twee torenwachten.

Op het eiland Tagomago schijnt zich een beschermde vogel kolonie te bevinden van de Eleonora's valk

Cala de Sant Vincent

Tevens is het strand omringd door hoge rotsen met pijnbomen en lig je er bijna altijd beschut tegen de wind. Mocht er echter een oostenwind staan dan kan de golfslag vrij sterk zijn. Houd hier dan wel rekening mee. Op warme dagen kan een lichter briesje juist weer heel aangenaam zijn.

het strand beschikt over een autovrije promenade waar verschillende restaurants, bars en een paar winkeltjes te vinden zijn.

Je kunt er waterfietsen en kajaks huren, zeilen, wakeboarden, waterskiën en varen. Ook snorkelen behoort tot de mogelijkheden.

Langs de  pijnboom rotsformaties, zowel links als rechts van het dorp kun je fantastisch door de bomen heen wandelen en krijg je een prachtig uitzicht op zowel zee als dorp.

via de kustweg rijdend, heb je onderweg prachtige uitzichten.

Cala de San Vicent, is een prachtige kleine baai in het noordoosten van het eiland Ibiza. Het goudkleurige zandstrand is ongeveer 400 meter lang en 25 meter breed. Dit maakt het het langste strand van de provincie San Juan.

Parkeren doe je op de twee parkeerterreinen die aan beide uiteindes van de badplaats te vinden zijn.

De natuurlijke omgeving is prachtig.

Met de auto, onderweg langs de kust route.

Torre de Portinatx

ligt in en bij het gelijknamige dorp.

De Portinatx-toren maakt deel uit van het verdedigingssysteem van de Pitiusaanse kust dat in de 18e eeuw werd gepromoot. De toren staat in Punta de Portinatx , op een hoogte van 45 meter boven zeeniveau.

Onze 2e route over Ibiza

   <<<

Deze muur schildering troffen in St Antoni de Portmany. Deze en nog enkele andere zorgen voor een beetje sfeer tussen het beton.

   <<<

We reden van S' Argamassa helemaal via St Eulària des Riu door naar St Antoni de Portmany.  Na 2 uur verder naar Cala de Bou en Cala Bassa, vervolgens naar Platges de Comte en dan naar Cala Tarida. Vervolgens terug.

Sant Antoni de Portmany is niet direct een idyllisch dorp te noemen waar dichters van dromen en waar schilders door geïnspireerd raken. Het voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een badplaats waar vooral het beton van appartementen en hotels het straatbeeld bepalen. Daartussen vind je veel winkels en restaurants zoals je ze in elke Spaanse badplaats aan kunt treffen. En toch komen ieder jaar duizenden toeristen, hoofdzakelijk uit Groot-Brittanië, naar Sant Antoni de Portmany, vanwege het strand en de ondergaande zon.

meer info over Sant Antoni de Portmany:

www.idylischibiza.nl

nog meer info over sant Anmtoni de Portmany:

www.europa-vakanties.nl

Ook hier zochten we niet de stranden waar de meeste toeristen liggen, maar vonden we een ruiger stuk natuurgebied, wat echt de moeite waard was om rond te struinen.

Heerlijk om tussen de grote rotsblokken heen te dwalen op zoek naar schelpdieren, kreeftjes, krabbetjes en sterren.

Cala de Bou & Cala Bassa

(natuurgebied aan zee).

Platges de Comte

Ook een mooi kust gebied, met veel wind, maar een prachtig uitzicht opde rotsen in zee en een verdedigingstoren in de verte.

het weer begon te betrekken.

Cala Tarida

Cala Tarida is een erg mooie baai met een fijn familiestrand. Het strand is erg breed met fijn zand. De baai is verdeeld in twee stranden: Cala Tarida Noord en Cala Tarida Zuid. Het zuiden is vaak iets rustiger

Via een trap loop je vanaf de parkeerplaatsen naar beneden richting het strand.


Op het moment dat we arriveerden begon het gehoorlijk te betrekken. de zon verdween bijna geheel.

 Door het heldere azuurblauwe water en de brede stranden is het strand erg geschikt voor kinderen. Ook liggen er een paar mooie rotsen in het water waar je van af kunt springen.

Op het strand zijn een aantal gebieden afgezet waar je lounge bedden en parasols kunt huren. Deze bedden zijn goed betaalbaar en je betaald voor de hele dag.