Lanzarote 2017

Trips, Tips & foto's van

Lanzarote

  Wij bezochten Lanzarote in mei 2017

Het eiland Lanzarote, ook wel de ‘zwarte parel van de Canarische Eilanden’ genoemd, is het op drie na grootste eiland van de ‘Islas Canarias’. Lanzarote is 58 km lang en maximaal 20 kilometer breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 752 km2.

Lanzarote ligt 115 kilometer ten westen van de Marokkaanse kust en is het meest oostelijke eiland van de archipel. Tot Lanzarote behoren ook de eilanden La Graciosa (opp. 28 km2), Roque del Oeste, Rogue del Este, Alegranza (opp. 10 km2) en Montaña Clara, samen Las Isletas of Chinjo-archipel genoemd. Samen met deze eilandjes is de oppervlakte van Lanzarote 794 km2. La Graciosa is het enige bewoonde eiland van deze eilandengroep en ligt maar 50 meter verwijderd van Lanzarote.

Het landschap van Lanzarote is gevormd door vulkaanuitbarstingen.

Het heuvelachtige land van Lanzarote bestaat uit lava en er zijn ruim honderd kraters en ca. driehonderd vulkaankegels te vinden.

Lanzarote heeft geen hoge bergen, de hoogste top is de Peñas del Chache (671 m) die in het noordelijk gelegen rotsmassief Riscos de Famara ligt.

Andere hoge toppen zijn de Monte Corona (609 m) in het noorden, de Hacha Grande (561 m) en de Atalaya Femés (607 m) in het zuiden en de Montañas del Fuego (510 m) in het westen.

We boekten een hotel in het dorp

Costa Teguise

Avda del Jablillo S/N. Costa Teguise - Lanzarote

Hotel Galeon Playa

We hadden een Junior-Suite geboekt en kwamen daardoor terecht in gebouw 5.

info over apartementen Galeon Playa:

www.galeonplaya.com

De gebouwen 1t/m 8 vormen een kring om het hoofd zwembad.

De gebouwen 9, 10 en 11 liggen rondom het kinderparadijs.

In gebouw 10 is ook de eet/ontbijtzaal gesitueert.

In gebouw 5 zijn momenteel de junior-suites gelegen.

Vanuit het hotel

loop je zo; vanuit

de enige in/uitgang;

naar buiten en sta je in het bijnazuidelijkste deel van Costa

Teguise. bijna recht tegenover de ingang is een supermarkt.

Costa Teguise

Costa Teguise is gelegen aan de kust, ten noorden van de hoofdstad Arrecife, en is een van de belangrijkste badplaatsen.

Costa Teguise ligt op slechts 20 minuten rijden van het vliegveld en is bovendien een goede uitvalsbasis van waaruit u Lanzarote kunt verkennen,

De kust telt vier natuurlijke stranden: Playa de los Charcos, Playa de las Cucharas, Playa del Jablillo en Playa Bastián.

Het dorp

Costa Teguise

Costa Teguise is in de jaren 70 speciaal gebouwd voor het toerisme, locale bevolking woont er niet. De laatste jaren wordt zorgvuldig gebouwd en de oudere complexen worden gerenoveerd, hetgeen Costa Teguise ten goede komt.

In de jaren 70 begon de opbouw van het onherbergzame lava gebied. Met de opening van het vijfsterren hotel Melia Salinas (1977) kwamen de eerste toeristen.

Costa Teguise heeft vele winkelcentra met parfumerie winkels, electronica, badmode, souvenirs en vele andere zaken. Iedere vrijdagavond is er vanaf 17.00 uur een markt.

Ondanks dat er niet veel vaste bewoners in het dorp zijn ziet het er gezellig uit. Er word veel gedaan aan het aantrekkelijk maken van de omgeving.

Dit is b.v. terug te vinden dat er veel wordt aangepland.

Door hert dorp lopende is goed te zien dat er overal kleine klusjes en herstel werkzaamheden worden uitgevoerd.

Tip

electrische scooter/step.

Het dorp Costa Teguise heeft toch een aardige oppervlakte en is om te lopen behoorlijk groot. Om gemakkelijker en leuk door het dorp te gaan kan je electro scooters huren

Ook wij hebben genoten van 2 uurtjes rondrijden

 bezochte restaurants in Costa Teguise

De eerste dag belanden we in dit

restaurant. We werden hartelijk

ontvangen en de bestelling, een simpele, werd snel gebracht. Spagetti carbonare en een fles sangaria. De spagetti was erg smakelijk, de sangria echter was zurig en wat waterig. Op kleine electrische kaarsjes op de tafels na was de enthourage gezellig en comfortabel.

Er is een gigantische keuze aan restaurants en andere eetgelegenheden in het dorp Costa Teguise.

Restaurant Casa Blanca

  Tip 1

Ook bij Pablo's steakhouse hebben we goed gegeten.

De bediening en

  Tip 2

  Tip 3

In dit restaurant hebben we de meeste keren gegeten.

Info over Rest.Patio Canario

www.patiocanariolanzarote.com/

Wat ons hier het meeste beviel was de vriendelijke begroeting en bediening. Er werd speciaal verteld welke verse producten er uit zee of elders waren en elke vraag werd uitgebreidt beantwoord.

In aanbouw

Puerto del Carmen is een moderne langgerekte badplaats aan de zuidkust van het Canarische eiland Lanzarote. Puerto del Carmen ligt ten zuidwesten van Arrecife en is de drukste badplaats van het eiland.

(Wiki)