Corfu 2011

Geschiedenis van Corfu.

Van de eerste bewoners is weinig bekend..........

bekijk meer info op:

www.corfupagina.nl

bekijk meer info 2 op:

www.grieksegids.nl

Korfoe of Corfu

is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het behoort met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden in Griekenland. (Wikipedia)

Corfu (Korfoe)

is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland welke door een zeestraat, van nog geen twee kilometer breedte, van Albanië gescheiden is. Het landschap op Corfu is zeer afwisselend met een bergachtig noorden voor mooie wandelingen en vol met prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het centrale gedeelte van het eiland Korfoe is heuvelachtig en in het zuiden kom je een laagvlakte tegen met veel olijfbomen, cipressen en het Korrision meer. Hier overwinteren watervogels in een prachtige natuur. (Griekenland.net)

Gouvia

is een onweerstaanbare levendige badplaats en ligt in Midden-Corfu. En is een van de meest ontwikkelde toeristische bestemmingen, vooral vanwege de accommodaties, de vele restaurants met Griekse en internationale gerechten, winkeltjes, pubs, nachtclubs en meer. >>> (Corfugids)

>>> Aan de mooie groene baai waar Gouvia ligt, zijn leuke kiezelstranden. er zijn strandbedjes te huur en allerlei watersporten zijn hier mogelijk. Wel is het i.v.m. de kiezeltjes handig om water schoenen te gebruiken. Dichtbij de stranden zijn behalve cafés en restaurants ook allerlei winkeltjes.  En veel leuke bars en disco-theken. Het eten in de meeste restaurants en tavernes is goed en de mensen zijn erg vriendelijk.

We hadden geboekt in het Mathrakiresort.

www.mathrakiresort.com

Bezienswaardigheden in Gouvia zijn er niet veel. Het is een gezellig toeristendorp en wat je kunt bezichtigen is de oude Venetiaanse bootwerf tegenover de ingang van de jachthaven. De stenen bogen zijn nog in tact en je kunt hier het terrein van de historische bootwerf oplopen. (griekenland.net)

Onze eerste kleine auto tocht.

We reden vanaf Gouvia naar Dassia, Ypsos en Nissaki en terug.

cf0007aDasia
CF0007bDassia
CF0007cDassia

Dassia, het strand was nog erg rustig.

Dasos betekent bos en Dassia heeft dus zijn naam te danken aan de vele bossen in de omgeving.

De prachtige groene cipressenbossen en de helder blauwe zee steken contrasterend bij elkaar af. 

Er zijn watersportmogelijkheden te over en je kunt een bootreisje  boeken vanaf hier. In Dassia zijn allerlei cafés en bars, souvenirwinkels, traditionele tavernes en restaurants.

Een paar leuke en mooie foto's van de omgeving vanYpsos.

Ypsos, aan de noord- oostkust van Corfu is is tegenwoordig samengevoegd met het dorpje Pirgi,

Met het lange strand van vooral grote kiezels en de vele Engelse pubs en eetgelegenheden met "fish and chips" is het een geliefde badplaats. Er is een leuke boulevard met heel veel restaurantjes, bars en hotels.

De 2e autoroute zijn we de natuur gaan opzoeken. In het voorjaar komen heel veel planten tot bloei. Daar hebben we van genoten.

De 2e autotocht

Onze route vanuit Gouvia ging langs Skripero, Troumpeta, Vistanos, Makrades, Lakones, Angelokastro, Krini en Paleokastritsa.

CF025lAngelokastro
CF023bAngelokastro
CF024d
CF025n
CF025h
CF025j1
CF016tOmg.Skripero
CF019bOmg.Krini

Onderweg plaatjes maken.

Langs de kust bij Angelo-kastro was het erg mistig, erg jammer!

Angelokastro

Het is één van de belangrijkse Byzantijnse kastelen in Griekenland. Er staan nog delen van muren overeind en er zijn de restanten van de Michael en Gabriël kapel.

De smalle weg naar Angelokastro loopt via Makrades naar Krini, van hier loopt een asfaltweg naar de voet van de berg. Er is een kleine parkeerplaats met een café en een kiosk waar je tickets kunt kopen.Het kasteel is geopend van 10 tot 15 uur (behalve op maandag).  Om de top te bereiken moet je veel trappen beklimmen. De wandeling naar boven via een voetpad duurt ongeveer 15 minuten.  In het binnenste gedeelte van het kasteel is een acropolis, een kerk toegewijd aan Aartsengel Michail, en de ruïnes van een toren, garnizoen en graven. Drie kanten van het kasteel zijn beschermd door prachtige rotsen. Bij mooi weer kun je van bovenaf bijna het gehele eiland zien.

Paleokastritsa

een prachtige badplaats aan de westkust van Corfu, 23 kilometer van Corfu stad. Paleokastritsa is gebouwd rond zandstranden en inhammen en wordt door prachtige groene bergen omringd. (Griekse Gids)

Dit leuke dorpje is een van de populairste toeristische plekjes van Corfu. Het is paradijselijk en hoewel ook hier de toeristische ontwikkelingen onontkoombaar zijn geweest, is het nog steeds een prachtige plek en heeft Paleokastritsa haar charme zeker niet verloren.(Griekse Gids) 

Het is ook een uitstekende plek om te snorkelen, er zwemmen veel mooie vissen in de heldere zee. Met een bootje kun je de baaitjes in de omgeving verkennen en in de grotten gaan. Ook kan je met een boot met glazen bodem in de baai rondvaren en via deze glazen bodem naar de visjes kijken. (griekse Gids)

<<<We bezochten het Theotokos klooster, bij Paleokastritsa, dit is gewijd aan de Moeder Gods; de Theotokos.

Het klooster werd in 1228 gesticht, maar de huidige gebouwen zijn van 17e en 18e eeuw. Het klooster is niet meer in gebruik. Er woont nog wel een monnik, die beheerder is, hij biedt de bezoekers een glas bronwater aan. De kerk heeft prachtige iconen en een <<< beschilderd plafond.

CF026k1
CF026j
CF026k2Paleokastritsa

We beklommen ook een paar rotsen in de omgeving.

De 3e Autoroute

Het was Pasen hier op Korfu. Dit is voor de meeste Grieken één van de belangrijkste feesten die er zijn.

Via een leuke route richting het zuiden met een gedeelte langs de hoofstad en de kust, kwamen we in Lefkimmi. Dit dorp blijkt  merendeels orthodoxe inwoners te hebben. We reden door het dorp via de hoofdstraat en kwamen uit bij een brug en een rivier. Hier werd een paas processie uitgevoerd. 

Met explosie in het water, werden er grote waterfonteinen veroorzaakt.

3e autoroute

We reden langs: Afra, Potamia,Benitses, Lefkimmi,Kavos, Alikies Molos en via Benitses terug.

We konden met de auto niet verder en moesten omrijden. later terug in het dorp hebben leuk rond gewandeld.

Via de haven rijden we langs de kust naar Kavos.<<<(Een spookdorp, Engels toeristen dorp)>>>

Benitses. 

Benitses is een toeristisch plaatsje aan de oostkust van het eiland Corfu op 12 kilometer ten zuiden van Corfu stad. Het ligt idyllisch te midden van een mooie weelderige natuur vol met dennenbomen en olijfbomen. 

Een wandeling door de geplaveide steegjes in het oude dorp is meer dan de moeite waard.

Daarna reden we langs de kust en de hoofdstad terug naar Gouvia.

We vonden de bediening, de smaak van het eten en hoe het werd opgediend fantastisch.

Elke keer werd er ruimschoots tijd aan ons en andere klanten gegeven.

Tijdens onze aanwezigheid in Gouvia op Korfu aten we geregeld in "restaurant Moukas(Medlen)"

de 4e autoroute.

Op deze  4e route gingen we gerichter opzoek naar bezienswaardigheden op het eiland. Allereerst naar kasteel, waar ooit Sissi (keizerin van Oostenrijk) verbleef. Ook bezochten we Pontikonisi, waar we een uitzicht hadden op eiland Pontikonisi. We liepen er over een betonnen brug naar Ekklesia Panagias. Later doornaar een oud venetiaans fort; langs de kust bij de hoofdplaats.

De entree van het kasteel "Achillio", Genoemd naar (Achillis)


Achilles

De 4e Autoroute

Vanaf mathraki resort reden we langs Kapodistrias museum naar Achilleion, dan door naar Benites, Pontikonisi door naar Old Venetian Fortress. dan terug.

We vervolgden onze tocht naar Pontikonisi, waar we wandelden; een blik kregen op het eiland en over de betonnen dijk liepen naar Vlacherna Monostery.

De Ipapanti kerk

langs de elite kuststrook Kommeno

info: www.korfugids.nl

De Oude Vesting (Fortezza Vecchia) is een Venetiaans fort in  Korfoe. Het fort ligt op de kaap die oorspronkelijk de oude stad Korfoe bevatte, die ontstaan was tijdens Byzantijnse heerschappij. De naam Oude Vesting is ontstaan ter onderscheiding van het nieuwere fort "Nieuwe Vesting".

We liepen door het gehele fort gebied.

Het was prachtig.

Meer info over het fort de "oude Vesting"

www.wikipedia.nl

Het Oude Fort in Kerkyra is één van de belangrijkste en fraaiste bezienswaardigheden van Kerkira en het eiland Corfu. Bovendien de meest bezochte bezienswaardigheid van het Griekse eiland. Het heeft de hoofdstad van Corfu en het eiland door de eeuwen heen verdedigd tegen meerdere vijanden. 

Vanaf hier reden we terug naar Gouvia

De 5e autoroute.

Vanaf Mathtraki resort naar Barbati Beach, Nissaki beach, Kassiopi en Old Perithia. Vervolgens terug.

Bij Barbati Beach liepen we een stuk langs de kuststrook. Dit was een smal pad of gedeeltelijk over rotsblokken.

Onderaan een trappetje, bij een klein strandje vonden we steen mineralen.

<<<<
Ook heel veel schitternde bloeiende wilde planten.

>>>>

Kassiopi

OLd Perithia

Old Perithia

In het Noordoosten van het Griekse eiland Corfu ligt het desolate spookdorpje Oud Perithia. Het is één van de oudste bergdorpen van het eiland. Een bezoek aan dit dorp is zeer bijzonder door het verlaten karakter.

Tegenwoordig is het dorp verlaten en krijg je een nietige indruk wanneer je langs de restanten van het dorp struint met op de achtergrond de indrukwekkende vulkaan van Pantokrator.

Ooit woonden er tot 1200 mensen in het dorp en was het een welvarend plaats op Corfu. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw begon de leegloop van het dorp door het opkomende toerisme op Corfu. 

De bewoners besloten te vertrekken; niet wetende dat dit juist toerisme zou gaan aantrekken.

Hoewel het gros van de huizen en gebouwen die hier te vinden zijn niet meer bewoond zijn en zelfs vervallen, is een bezoek aan Old Perithia toch wel de moeite waard. Alleen al door de lange geschiedenis van dit dorpje kom je meer te weten over het oude Corfu. De natuur van het desolate berglandschap krijgt hier steeds meer de overhand, waardoor de restanten van het dorp steeds meer samensmelten met de omgeving.

Gouvia

Wandeling langs het strand, de haven en de oude Venitiaanse Dokken.

De stranden in de baai van Gouvia zijn bijna allemaal kiezelstranden. De meeste georganiseerd met ligbedden en parasols. Vanaf de jachthaven begint het strand van de badplaats. Hier vind je ook een kleine pier met daaraan kleine vissersbootjes en bootjes voor de verhuur en excursies.

De Oude Venetiaanse Dokken

De 6e Autoroute

We reden eerst naar Sidari, dan naarRoda, Acharavi, Ag.Martinos, Portes, dan via Vassilika, Ag.Spiridonas en terug over Kassiopi en Dassi.

De kust bij Sidari is één van de mooiste kuststroken van het eiland.

Het ligt aan de noordwestkant van Corfu .Het is een lange strook goudkleurig zand dat eindigt bij het beroemde Canal d'Amour. Eén van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Corfu.

De kust bij Sidari

CF059h
CF059iSidariBeach
CF059eSidari

De kust bij Vassilika

&

Ag. Spiridon

Alleen al het rondrijden met een auto is al fantstisch op dit eiland.