Mundo Aborigen

In het zuiden van Gran Canaria, omgeven door het dal van Fataga, middenin het natuurpark van Ayagaures; bevindt zich het themapark Mundo Aborigen.

Hier komt een deel van de Canarische geschiedenis en cultuur tot leven.

Dit openluchtmusuem aan de weg naar Fataga geeft een natuurgetrouwe weergave van een Guanchendorp, compleet met levende veestapel, wateraanvoer en taferelen met menselijke figuren. Het geeft een aardig beeld van het leven van de prehistorische eilandbewoners, van hun middelen van bestaan en van hun religie.

We zagen hoe het leven was van de eerste bewoners van de eilandengroep moet zijn geweest, dankzij de imitaties van dagelijkse taferelen en de meer dan honderd figuren in ware grootte.

We poseerden met een immitatie-guachen. En hij liet ons cactus proeven, waarna we beiden een knalrode mond hadden

Op de achtergrond hoort u opgenomen dierengeluiden om het geheel een realistische aanblik te geven. Een gemarkeerd wandelpad leidt u langs de beeldende beschrijvingen. U ziet een slager die een geit slacht, een arts die een operatie uitvoert, een boer die zijn akker inzaait en een veroordeelde die op het punt staat gestenigd te worden...

< < <  een paar foto's van ons zelf tijdens de wandeling.

het uitzicht op de groene heuvels en de duinen van Maspalomas is fenomenaal.

<<<

een paar

natuur

opnames

in het

gebied

<<<

>>>

vroegere

voesel

voorziening

>>>

Op bepaalde dagen zijn er demonstraties in het amfitheater waarbij te zien is hoe trefzeker de Guanchen stenen konden gooien en met behulp van een poolsstok over diepe kloven sprongen. 


Er is geen schaduw in het park (neem water mee tijdens de wandeling) en de rotsige paden waarover dikke hagedissen heen en weer schieten zijn niet geschikt voor rolstoelen of buggy’s maar de sfeer is goed

Al met al was het een erg leuke ervaring om hier rond te lopen.