Majorca 2012

Trips, Tips & foto's van

Majorca

Geschiedenis

Het eiland werd in 123 voor Chr. door de Romeinen veroverd, die er de stad Palma stichtten. Na hen verschenen achtereenvolgens de Vandalen (450 na Chr.), de Byzantijnen (534) en de Moren (902). In 1229 ondernam Jacobus I van Aragón (Spaans: Jaime I, Catalaans: Jaume I) met Aragonese troepen een invasie en veroverde in december Palma. De moslims bleven echter tot 1231 militair weerstand bieden in het gebergte. Van 1276 tot 1344 was het eiland een zelfstandig koninkrijk. In deze tijd waren afwisselend Palma de Mallorca en Perpignan de hoofdstad van het koninkrijk. Daarna werd het eeuwenlang een provincie van Aragón. Autonomie kreeg het (met de andere Balearen) pas in 1983.

meer geschiedenis van Majorca is te vinden op.:  www.landenweb.nl

Santa Ponça is een resort gelegen

in het zuidwesten van Mallorca en

maakt deel uit van de gemeente Calvià.

De plaats telt ruim 11.000 inwoners. Santa Ponça ligt aan een volledig ingesloten baai waar ook een haven in gelegen is. Wikipedia

Santa Ponsa is uniek door het lange centrum dat het stadje heeft. Het centrum telt bijna 150 uiteenlopende winkels. Het aanbod bestaat vooral uit schoenen, souvenirs en kleding. Ook zijn er verspreid diverse supermarkten. Elke week is er markt.

De natuur van Santa Ponsa is een bezoekje waard. Het gebied is omgeven door bossen en is zeer heuvelachtig. je vindt in de baaien vooral veel pijnbomen, maar ook rotsachtig gebied. Ook zijn er delen met een vlak landschap. In deze delen groeien vooral olijfbomen. Een prachtig gebied om een wandeling te maken.

Info van Santa Ponsa: www.Allesovermallorca.nl

We kwamen terecht in

Santa Ponsa

Huurauto

Hyundai I10

 Auto tocht  1 naar

Sant Elm & Andratx


Sant Elm

Via weg Ma-1 richting Andratx, afslaan op weg Ma-1050 en vervolgens weg Ma-1030 naar Sant Elm.

Sant Elm is een klein toeristisch dorpje in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Het dorp ligt in de gemeente Andratx aan de kust. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragoner

Sant Elm is van oorsprong een idyllisch vissersdorp dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een populairdere toeristische bestemming. De meeste toeristen komen naar Sant Elm toe omdat het hier een stuk rustiger is dan in veel van de badplaatsen aan de zuidkust van Mallorca. In tegenstelling tot andere badplaatsen in Mallorca heerst er in Sant Elm ook in de zomermaanden nog een heerlijke rust. Dit is ook niet zo gek aangezien het dorp slechts via een smal bergweggetje bereikbaar is.

 Auto tocht 1 naar

Sant Elm & Andratx


Andratx

geen eigen foto's                                                                     geen eigen foto's

Andratx is een charmante chique stad gelegen in het zuidwesten van het Majorca. Het dorpje wordt merendeels bewoond door de lokale Majorcaanse mensen die vaak leven van het toerisme. Het stadje heeft kronkelende geplaveide straatjes die je van het echte Majorca laten proeven. Op woensdag wordt de stad overgenomen door allerlei marktkramen die groenten, vis en kaas verkopen.

Andratx heeft mogelijkheden om op zee te kunnen zeilen of met een waterscooter de omgeving te verkennen.

De echte levensgenieter kan in dit pittoreske stadje, elegante cafés bezoeken, heerlijk een drankje drinken op een gezellig terrasje

of voor een laat slaapmutsje een café in gaan.

Overdag kan je gezellig winkelen in tal van kleine boetiekjes.

Het stadje staat bekend voor de schitterende hand vervaardigde sandalen en de kleurrijke armbanden uit de hippietijd. Je vindt er tal van Gucci juweliers en ander grote merken.

gelegen in

Andratx

Castell de Son Mas

is nu het stadhuis van Andratx..

De  Ajuntament de Andratx verwierf het prachtige gebouw in de jaren 1990.  Na wat uitgebreid opknappen, verhuisde het totale gemeentebestuur er heen.

. In de oude dagen was dit vroegere particuliere landgoed een verdedigings vesting, welke is uitgebreid na verloop van tijd en herbouwd,.(de Torre del Sagrament ) 

Het wordt toegevoegd in de 15e eeuw.

Dit fort bleek handig wanneer Andratx leed aanvallen kreeg van de Saracenen piraten en Maghrebijnse opstandelingen in 1553, 1578 en 1643 of daaromtrent.

Castel de son Mas

Via de weg Ma-10 rijden we naar het noorden en komen langs mooie plekjes om even uit te stappen en te bekijken.

Mirrador de Ricardo Roca

Estellens?

mirador "torre del Verger".

Via Banyaalbufar over de Ma-10, de Ma-1100 en Ma-1101 naar  Puigpunyent. Langs Galiliea over de Ma-1032 naar Escapdella, via Ma-1012 naar Peguera en Costa de la Calma naar Santa Ponsa.

Restaurante "Manolo's".

(Grill)

Santa  Ponsa

Bij dit restaurant hebben we 2x gegeten.

Het eten was goed, maar "jonge jonge" was het toch niet.

Autotocht  2   naar

-Port de Soller

-Fornalutx

Square Los Jardines

Santa Ponsa

Andratx is een gemeente in de Spaanse provincie Balearen in de regio Balearen met een oppervlakte van 82 km². In 2012 telde Andratx 12.149 inwoners. De gemeente ligt op het eiland Mallorca, in het gebergte Serra de Tramuntana. Wikipedia

Manolo's grill Restaurant:

www.tripadvisor.es

Angelikas Bar